Back to life, back to Kleur Onderweg

Lelijke grauwe betonnen muren waar hondjes graag tegenaan plassen. Er zijn meestal heel veel van deze muren in een stad. Cuttin’ Class houdt van hondjes maar niet van stinkende hondenplas en zag dit als een kans en ontwikkelde het project Kleur Onderweg. In samenwerking met gemeentes, provincies, kunstenaars, buurtbewoners en scholen worden deze kleurloze en meestal viezige openbare ruimtes onder handen genomen. Door de co-creatie tussen deze partijen ontstaan er bijzondere kunstwerken waar buurtbewoners naderhand heel trots op zijn. De creaties verfraaien de wijk en zorgen  voor meer veilig en frisheid. Cuttin’ Class ontwikkelt met Kleur Onderweg een mooiere en positievere wijk! Niet alleen goed voor de stad maar zeker ook voor haar bewoners, scholieren en natuurlijk de hondjes.

In 2012 werd Kleur Onderweg als eerste uitgevoerd in Heerlen. De stad Heerlen houdt van versiering en Kleur Onderweg past hier perfect bij. Een aantal viaducten onder de N281 werden behoorlijk opgeknapt. De mensen in Heerlen vonden het een groot succes waardoor er in 2013 een vervolg kwam. Ook Roermond heeft dit opgepikt en in 2015 trekt Kleur Onderweg dan ook door naar de geluidswand van de A73.

Er is een mooie Kleur Onderweg website waar heel veel informatie staat over beiden steden en misschien binnenkort ook wel jouw stad!


Video van Jeremy van Bedijk

 

Comments are closed.