Cuttin’ Class

Cuttin’ Class is ontstaan in december 2006 en geeft sindsdien vorm aan projecten die educatie en cultuur met elkaar verbinden. De werkwijze van Cuttin’ Class werd in deze tijd gebaseerd op de Hip Hop cultuur. Met workshops rap op scholen en evenementen werd er invulling gegeven aan de activiteiten van de stichting. Zoals het brain achter Cuttin’ Class Bart T. schreef in zijn afstudeerscriptie (juni, 2007). “Het was een verantwoorde en slimme manier om niet alleen met Hip Hop bezig te zijn, maar ook elkaars stimulant en inspiratiebron te zijn bij de ontwikkeling van vaardigheden. Samenwerkingsverbanden werden gelegd, heuse vergaderingen belegd en initiatieven ontplooid.”

Een aantal jaren later luisteren we nog steeds naar de goude oude Hip Hop hits, en dansen we nog steeds er op los maar in de afgelopen jaren ontwikkelde cultuur, technische innovaties en online media zich in een hoog tempo en is Cuttin’ Class hierin meegegroeid.

Cuttin’ Class weet wat er speelt in de jongerencultuur. De cultuur van 2006 is niet meer dat van nu, en deze cultuur zal altijd blijven veranderen. Om ‘elkaars stimulant en inspiratiebron te zijn bij de ontwikkeling’ is nog steeds een drijfveer. Deze basis gecombineerd met de maatschappelijke ontwikkeling en innovaties is een uitdaging waar Cuttin’ Class graag mee bezig is.

Schermafbeelding 2015-11-10 om 12.27.13 Schermafbeelding 2015-11-10 om 12.27.02 Schermafbeelding 2015-11-10 om 12.26.51 Schermafbeelding 2015-11-10 om 12.26.32

Het gaat om leren door te doen. Positiveit, zelfontplooiing en authenticiteit, daar staan wij voor. Constant vernieuwen en ontwikkelen we onze diensten, zodat we altijd aansluiten op de wensen van de huidige jeugd(cultuur) en de wensen van het onderwijs. Ons onderwijs bestaat uit vijf categorieën: muziek; beweging; kunst; 21 century learning skills; sociaal emotioneel verbindingsprogramma. We doen dit omdat we overtuigd zijn dat iedereen talenten bezit, de truc aan ons om ze hiervan bewust te maken en samen met de opdrachtgever vorm te geven aan ontwikkel trajecten. Onze opdrachtgevers en partners vinden hun roots voornamelijk in het onderwijs, welzijn of de cultuur sector. Daarnaast maken we uitstapjes met of voor eventbureau’s, filmmakers en anderszins creatieve mensen of bedrijven die ons op enige manier inspireren.

Subsidie kan handig zijn, maar we geven de voorkeur aan bestaansrecht zonder structurele geldstromen van fondsen of gemeentes. Onder andere om die reden is ons er alles aan gelegen om de relatie met onze opdrachtgevers zo sterk mogelijk te houden. Zonder onze trouwe klantenkring bestaan we niet. Deze is voor jullie. Voor reacties van onze vrienden, neem een kijkje bij de testimonials. Wij zijn die mensen die graag doorwerken tot het resultaat fantastisch is. Late uurtjes, veel samenwerken en vooral nieuwe wegen zoeken en aanleggen. Dit doen we met ons team van 20 coaches, een of twee stagaires en Sidney en Bart.