Daar gaan we dan! 2016…

Tweeduizendenvijftien was een fijn jaar en afgelopen week zijn we dan ook knallend een nieuw jaar in gegaan. Allereerst een heel fijn en gelukkig 2016, officieel mag nieuwjaarswensen tot morgen dus nemen we het er ook maar van! Ook misbruiken we het begin van het jaar om toch nog even terug te kijken op 2015.

Bart en Sidney startte het Cuttin’ Class jaar op 5 januari 2015 met een romantisch ontbijtje voor twee bij kaarslicht. Deze dag is een flinke bodem gelegd om 2015 een fantastisch jaar te laten worden. WE FRESH was afgelopen jaar een doorlopend project en eind december hebben we dit project afgesloten. WE FRESH is een project van vooruitstreven, vernieuwen en samen zelf doen om niet alleen de buurtbewoners maar ook de plekken in de buurt verder te ontwikkelen.  Een jaar lang hebben buurtbewoners en scholieren de handen uit de mouwen gestoken. We zijn blij met de input van de enthousiaste buurtbewoners, scholieren en hun oneindige energie om samen zelf iets te doen.

Schermafbeelding 2015-07-21 om 11.31.36

Frame de Stad, een project opgezet door Cuttin’ Class onder leiding van Jeremy van Bedijk, is een 12 weekse cursus in fotografie en video geweest in 2015. Jeremy een welbekende Heerlense beeld goeroe gaf 12 weken lang coaching in hoe deze jonge geesten zichzelf in het vakgebied kunnen ontwikkelen. Deze coachingssessies werden weer geïnspireerd door masterclasses die de meesters van het vak (fotografie en video) gaven. Zo hebben de studenten masterclasses gehad van onder andere JuBaFilms uit Aachen, fotografe Kirsten Swensen uit Eindhoven en Strictua uit Heerlen. op 21 mei was de expositie in Carbon6 wat een drukbezochte bedoeling was!

12063475_668906166546208_5960160097084171727_n

In juni brak Dave Grohl, tot groot ongenoegen van zijn fans, zijn been en speelde hij niet op Pinkpop. De fans waren hier niet zo blij mee maar men hoefde niet lang te treuren. Met het initiatief waar we deel van uitmaken genaamd Street Art Heerlen lanceerde we een online platform. Het kan geen enkele Heerlenaar zijn ontgaan dat in de stad iets moois oan de geng is er komen namelijk steeds meer murals, muurschilderingen, kunstwerken, street art projecten en ga zo maar door bij in de stad. Onze overbuurvrouw Studio Sanne Gijsbers volgt de street art resultaten al jaren op de voet en documenteert sinds 2015 alle informatie op dit platform. Het is zo tof dat dit wel een ontzettend leuk hoogtepuntje is van dit jaar. Om dit hoogtepuntje te vieren, toen en nu, delen we de muurschildering van Telmo Miel. Dit was namelijk een presentje van het initiatief aan jou!

In oktober werd op de St. Wirosingel in de Gemeente Roermond de langste muurschildering in Zuid-Limburg geopend. We zijn erg trots wat de kunstenaars hier hebben neergezet in de aantal maanden! De reacties zijn erg positief en we hopen dat ze hun route in 2016 kunnen vervolgen naar een andere stad…

KJHE9403

Comments are closed.