€5.000.000,- beschikbaar voor muziekonderwijs!

Uit onderzoek van de overheid blijkt dat 85% van de ouders het belangrijk vinden dat hun kinderen op school in aanraking komen met muziek. Ook zegt het onderzoek dat 11% van de scholen vindt dat hun leraren niet deskundig genoeg zijn om muziekonderwijs te geven. Het blijkt dat leerkrachten zich vaak niet bekwaam genoeg vinden voor het muziekonderwijs. Niet dat ze het onderwijs niet willen geven, maar ze missen vaak het zelfvertrouwen om bijvoorbeeld te zingen voor of met de klas. En geef ze eens ongelijk. We zijn niet allemaal geboren met een gouden keel zoals Adele of hebben we de tijd om die gouden keel te ontwikkelen… Maar voor alles is een oplossing!

Bij Cuttin’ Class staat positiviteit voorop, en daarbij zelfontplooiing en authenticiteit. Al sinds 2006 mixen wij deze elementen op prikkelende wijze zodat we samen met kinderen en jongeren persoonlijke- en sociale ontwikkeling gerichte projecten kunnen beleven. Het gaat om leren door te doen. Vanaf oktober is er een subsidieregeling genaamd Impuls muziekonderwijs van start gegaan. De regeling is na aanleiding van de maatregelen die minister Bussemaker van Onderwijs en Cultuur vorig jaar al aankondigde om het kunst- en cultuuronderwijs in het basisonderwijs te bevorderen.

Het is goed om juist muziek onderwijs te stimuleren want muziek is goed voor de ontwikkeling. Het zorgt voor eigenwaarde, saamhorigheid en voor, niet geheel onbelangrijk, plezier. In totaal is er €5.000.000,- beschikbaar voor scholen in heel Nederland om een impuls te geven aan het muziekonderwijs. Wil jij van een gedeelte gebruik maken? Wij werken graag met jullie samen, doorlopen de opties en helpen graag bij aanvragen. Bel ons op 06-14514053! Of mailen dat kan ook naar sidney@cuttinclass.nl

Schermafbeelding 2015-12-01 om 15.53.35
 

Comments are closed.