Het kunstwerk van Felipe Pantone

Schermafbeelding 2016-03-01 om 13.01.39

foto: StreetArtHeerlen.nl

Tijdens het wachten op de busstation in Heerlen of tijdens het langsrijden op de fiets is het je misschien vast al eens opgevallen. Het kunstwerk van Felipe Pantone op de spoorsingel in Heerlen. Het is een bijzonder kunstwerk waar wij wel eens meer over willen weten. Wat is de gedachte van Felipe achter dit kunstwerk? Felipe is een Valencia-based Argentijns-Spaanse artiest die voornamelijk straatkunst maakt. Zijn kunstwerken zijn beïnvloedt door de technologie en het internet. In zijn werk maakt hij voornamelijk gebruik van geometrische vormen, glitch afbeeldingen en 3D objecten. Ze vormen een unieke compositie met voornamelijk scherpe kleuren en een hoog contrast.

De achterliggende gedachtes achter het werk van Felipe zijn een reflectie van hoe hij de wereld ziet. Zoals streetartheerlen.nl beschrijft. Felipe: “Ik kan een vliegtuig pakken en 12 uur later zit ik aan de andere kant van de wereld, en kan ik toch nog via Skype contact houden met iemand die 10,000 km verder weg zit. Het internet en de techniek hebben de wereld een dynamische en verbindende plek gemaakt. Ik probeer deze gevoelens te gebruiken in mijn werk door gebruik te maken van bepaalde elementen en dynamische composities.”

Zijn dynamische composities en elementen worden ook wel Kinetic Art genoemd; kunstwerken met bewegingen erin. De video hieronder geeft een perfect bewegend beeld van Felipe’s gedachtewereld. Een fijjjjjjnnnn videootje die je zekers te weten even moet zien, zodat je daarna heeeeel anders tegen het kunstwerk van Felipe Patone aankijkt! Tof. Dat maakt je bus/fiets/autoritje toch wel een stuk prettiger!

Heerlen telt al een heel aantal streetart kunstwerken en ze zijn allemaal verzameld op de website: www.streetartheerlen.nl. Op deze website vind je veel meer informatie en een plattegrond waar de kunstwerken te vinden zijn!

Comments are closed.