KANO workshop? Géén boot maken, maar een computer!

Mathew Keegan, een jongeman uit Engeland die niet van thee houdt, vloog begin dit jaar over om in samenwerking met stichting Cuttin’ Class en Social Beta een workshop KANO te geven. Mathew is een van de oprichters van KANO, dus het was best bijzonder dat hij naar Nederland kwam om op het Sintjanscollege in Hoensbroek deze workshop te geven.

Misschien heb je al gelezen over KANO in onze vorige blog of misschien ben je ‘totaal noob’ hierin, het is in ieder geval geen workshop die te maken heeft over hoe je het beste kunt peddelen maar met het zelf in elkaar zetten van een computer. Het is dus een do it yourself workshop, die kinderen op een speelse manier een computer vanaf scratch helemaal in elkaar laat zetten. En nadat de computer in elkaar is gezet leren de kids ook nog coderen, waardoor ze hun eigen games kunnen ontwikkelen. Moeilijk? Dat vonden KANO-ers Lara en Jelle niet. Lara vond het leuk om eindelijk skills in programmeren te kunnen ontwikkelen, want dat wilde ze altijd al leren. Jelle vond het leuk en juist simpel. Waarom?  Bekijk dat in het filmpje hieronder.

Wil jij je leerlingen klaar stomen voor de toekomst waarin computers een steeds belangrijkere rol spelen? Geef ons een seintje!

Leave A Comment