Samen zelf doen; WE FRESH

De handen uit de mouwen steken, daar zijn we bij Cuttin’ Class niet vies van, ook al krijg je daar soms wel vieze handen van. Samen zelf doen is nog zoiets, wij zijn vooruitstrevers, vernieuwers en we werken graag samen om de kundigheid van mensen verder te ontwikkelen. We Fresh is een project dat in maart is begonnen in de wijken Nieuw Lotbroek, Zeswegen, Beersdal/Rennemig en Eikenderveld. Samenwerken staat tijdens dit community project centraal. De bewoners staan aan het roer om een lelijke plek in de buurt aan te pakken en Cuttin’ Class helpt hen daarbij om de bewoners verder een duwtje in de juist richting te geven. Om van idee tot uitvoering met elkaar samen te werken worden in elke wijk bewoners, ondernemers en professionals bij elkaar gebracht.

CJa_3OmVAAAUNfOCFWLkndVIAE3VRU

Op 11 juli opende de wijk Nieuw Lotbroek als eerste van de wijken het eindresultaat voor het grote publiek. Maandenlang is er hier gewerkt aan het idee en hebben ze dit uitgewerkt tot een plan dat uiteindelijk is uitgevoerd. Het idee van Nieuw Lotbroek was om de Speeltuin nieuw leven te geven. Zaterdag 11 juli werd de Speeltuin aan de Prins Mauritsstraat officieel geopend. Tijdens de opening van de Speeltuin werd ook de opgravingsperiode van Heerlen Holes afgesloten. Heerlen Holes is een project van SCHUNCK* en het Jaar van de Mijnen in samenwerking met de Deense kunstenaarsgroep SUPERFLEX. Op de grote lege vlakte in de wijk tussen de Margrietstraat en de Christinastraat is een opgravingssite geopend. Het is een plek om elkaar te ontmoeten en om verhalen en ideeën met elkaar uit te wisselen. Er werd de afgelopen tijd objecten opgegraven en verzameld. De geschiedenis objecten worden verwerkt in tegels die worden geplaatst op de ontmoetingsplek, zodat de geschiedenis letterlijk het fundament voor de toekomst vormt.

We zijn nog niet klaar in Nieuw Lotbroek, er wordt nog gewerkt aan een Moestuin die over een aantal weken geopend zal worden. De wijken Zeswegen, Beersdal/Rennmig en Eikenderveld zijn ook flink aan de slag met hun projecten. Als je op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen kun je een bezoekje brengen aan www.wefresh.eu. Wil je meer informatie over We Fresh neem dan contact op met info@cuttinclass.nl

Comments are closed.