Subp Yao keeps on rollin’

Hij is een beetje bescheiden, een grapjas en voor ons een inspirerend persoon. Hij is ontzettend zwaar gemotiveerd en getalenteerd, al zou hij dit zelf niet zo snel toegeven. Hij gaat onder de artiesten naam Subp Yao maar eigenlijk heet hij Gert-Jan van Stiphout. Hij is een sympathieke 30-jarige, die flink aan het rollen is om zijn muzikale DNA nog meer te ontwikkelen. Maar hoe dan?

1617269_611248402286559_1105041492_o1

Nou, in samenwerking met een enorme portie motivatie begon hij aan een traject die mede mogelijk is gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie. De focus binnen dit traject ligt op het nog meer ontwikkelen van zijn muzikale DNA. Door dit fonds kunnen er sneller stappen worden gezet om uiteindelijk zijn droom van artistieke vrijheid te kunnen bereiken.  Zijn externe begeleider is Jiggy Dje, rapper en head chief van de hiphop platenmaatschappij  Noahs Ark. Subp’s talentontwikkelingsorganisatie is Cuttin’ Class bekend van nou, dat zijn wij. En nu je toch al zover bent met lezen nemen wij even de gelegenheid om meer te vertellen hoe wij dit traject zien als talentonwikkelingsorganisatie. (leuk woord voor galgje)

1379958_638746132814050_948363917_n

We zagen al in de eerste weken van het traject duidelijk dat deze kans waanzinnig veel voor Subp Yao oplevert. Niet alleen zijn eigen inzichten worden verbreed of zijn eigen producties waar hij meer tijd in kan steken, maar ook het netwerk wat hij creëert en de collabo‘s die hij maakt met andere artiesten openen weer een hele andere wereld. Niet alleen opent het een hele andere wereld maar mocht hij hierdoor ook naar de andere kant van de wereld. Hij ging met het vliegtuig vertelde hij ons, via Dusseldorf naar Verwegistan over de zee. Hij had de laatste jaren veel contacten gelegd in het buitenland dus dit was een hele zieke belevenis. Hij heeft muzikaal enorm veel inspiratie opgedaan en een idee gekregen van de richting die hij op wil varen. En het was niet alleen super leerzaam maar het was ook heel lekker weer.

Subp rolt nog even verder en  dus we krijgen nog veel van deze man te horen. Fonds van Cultuurparticipatie, bedankt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Comment