Truth & Dare

T&D-BannerEen onderzoeksverslag over pesten op school van de Radboud Universiteit Nijmegen loog er niet om; 28% van de leerlingen voelt zich wel eens onveilig op school (BO & VO). Daarnaast merken wij ook het een en ander op bij onze schoolbezoekjes. Aanleiding om samen met enkele scholen het TRUTH & DARE programma te ontwikkelen! (meer info over het onderzoek zit onder deze click)

TRUTH & DARE is een leerzame activiteit die deelnemers inspireert om op een positieve manier met elkaar om te gaan. We noemen dit dan ook een sociaal-emotioneel verbindingsprogramma. Samen met de leerlingen werken we namelijk middels voorbeelden, vragen en praktische oefeningen aan een positief klimaat in de klas.  Aanwezigheid van de mentor is hier een vereiste.

Tijdens een sessie van 1.5 uur spannen alle leerlingen zich in om begrip voor elkaars verschillen op te brengen en minstens zo spannend; je eigen verschil aan te durven geven. Alledaagse zaken, overeenkomsten en verschillen worden bespreekbaar en herkenbaar door de tools die onze coaches gebruiken. Denk aan onderwerpen als uiterlijk, karakter, grenzen stellen, schelden. Zie de TRUTH & DARE sessies  als een waardevolle aanvulling op de reguliere mentorlessen.

truthdarebanener

TRUTH & DARE is met meneer Aarts (Herle College), mevrouw van der Wal (Sint Jan College) ontwikkeld.

Kortom

Neem contact met ons op voor meer details.

  • E 199,-  / 90 minuten / 2 coaches
  • Nu nog alleen voor het middelbaar onderwijs
  • 1 mentorklas (geen mix van klassen)
  • infobrief voor ouders, mentoren en leerlingen inbegrepen

Tot binnenkort?