Vanaf vandaag zijn we hofleverancier graffiti workshops!

Op 12 juni reisden Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima naar het zuiden van het land om naar ons Heerlenaren te zwaaien!

Op de dag van het koningsbezoek zijn we vroeg opgestaan. Eerst onze materialen op de Schinkelstraat bij elkaar gepakt (waaronder een berg spuitbussen in reiskoffers) en vervolgens naar het plein gelopen. Onderweg nog even door een agent motormuis aangesproken geworden op ons karretje, geleend van IKEA, en bij Schunck nog even gekeken of we door de screening van de AIVD zijn gekomen met onze koele koppen.. Wat denk je? Ofcourse mag de Koningin naast ons staan!

Het hoffelijke bezoek aan Heerlen werd ingevuld met een vleugje Cuttin’ Class, al het regelwerk door Cultura Nova. Het publiek op het Prancratiusplein bestond vooral uit basisschoolleerlingen uit Parkstad. Het plein stond helemaal vol met schreeuwende kids en andere Parkstedelingen. Twee dames van muziekgroep Muzikalo warmden de kids op voor het bezoek met een koningslied. Aan dansshows ontbrak het niet op het plein, daar tekenden enkele danscentra uit de buurt voor.

Het decor van een van de podia (terras van Schunck) waar Willem en Maxima het publiek kwamen begroeten, is aangekleed met een door ons gehoste graffiti wall. Samen met de leerlingen van groep 7 van BS St. Tarcicius hebben we vooraf aan de grote dag een 2 uur durende graffiti workshop doorlopen als voorbereiding op het Koningsbezoek: Eerst even oefenen natuurlijk! Vooraf en gedurende het bezoek van de King and Queen hebben we samen met de kids (gehuld in Cuttin’ Class Inmate pakjes) een muurschildering gemaakt van pak em beet 40m2!

Willem en Maxima namen natuurlijk nog even de kans om met Sidney en Bart op de foto te gaan.. Taak voltooid! Na een korte ontmoeting met Heerlen en een lamme arm van het zwaaien vervolgde het paar hun Limburgse stedenreis naar Sittard-Geleen..!

 

 

Leave A Comment