Wij stellen graag aan u voor: Merlijn Huntjens

Merlijn wil graag een paard met vijf benen. “Paarden hebben benen he, geen poten”.1

Zijn grootste voorbeelden zijn Serj Tankian vooral qua mythevorming, Ilja Leonard Pfeiffer wat het schrijven betreft, Hubert Hermans wat psychologie betreft en zijn vrienden. “Ik spiegel me aan hen. Ik las ooit dat je jezelf kan vinden door een ander te worden. Daarin zal je falen en in dat pogen vind je jezef”.

Misschien kunnen we onze pagina naam beter veranderen in ‘de Merlijn Huntjens fanclub’ aangezien het lijkt alsof veel van onze berichten over deze goede man gaan. We hopen eigenlijk zo alleen te laten blijken dat we zeer blij zijn met de aanwezigheid van Merlijn in ons leven. Merlijn geeft binnen Cuttin’ Class TRUTH AND DARE workshops en dat samen met zijn grote kwaliteiten; de kracht om te verbinden en jongeren bewust maken van overeenkomsten in plaats van het staren op verschillen. Merlijn heeft Toegepaste Psychologie gestudeerd en succesvol afgerond. Ook heeft hij twee jaar de Pabo gedaan (met weinig succes, zo zegt hij zelf). Zijn focus op onderwijs is altijd blijven bestaan maar heeft hij ook grote interesse in verslavingsgedrag en literatuur. Zijn scriptie (die hij behaald heeft een aantal weken geleden) ging bijvoorbeeld over de invloed van het lezen van boeken op jongeren.

Merlijn is sinds 2006 dichter. Hij is al tweemaal jurylid geweest bij Kunstbende, meermaals gepubliceerd in verschillende bloemlezingen en hij wint regelmatig poetry slams. Ook is hij samen met Nina Willems, PANDA, een kunstenaars duo.

En alsof dat nog niet genoeg was is hij ook nog redactielid en medeoprichter van een literair jongeren tijdschrift genaamd het Ochtendlicht. Oja! We zijn nog niet klaar want Merlijn doet ook sinds 1998 aan vechtsport en hij heeft hier een assistentenbevoegdheid voor dus tussen het poetry slammen en vechten door traint hij ook de kids. Wow!

Merlijn gelooft niet in eenrichtingsverkeer. Hij weet zeker dat als hij met leerlingen werkt hij ook aan zichzelf werkt. Elke boodschap die hij hen meegeeft geeft hij zichzelf ook mee. Alles dat zij tegen mij zeggen, zeggen ze tegen zichzelf en tegen elkaar. Een sessie is een perfect moment om gedachtes die geuit worden over belangrijke thema’s te laten samensmelten. Als ik de wereld iets zou willen geven is het wel iets meer empathie of inlevingsvermogen. Door mee te werken aan TRUTH AND DARE denk ik dat samen met de leerlingen aan de wereld kan geven. Daarnaast: de wezenlijke vragen die wel stellen zijn universeel. Niemand heeft een flauw idee hoe en wat dat hele bestaan nou precies moet en wat we willen bereiken daarmee. De eeuwige discussie van zingeving. Ik ben liever samen onwetend dan in mijn uppie.

Er is nog een boodschap die Merlijn lezers wil meegeven en dat is dat we ondanks al onze verschillen in afkomst, interesses en leeftijden vooral veelal hetzelfde zijn. “We dragen allemaal dezelfde grondmotieven bij ons. Vanuit die motieven kan verbinding gezocht worden. Mensen leren dat het samen moet. WIJ EN OOK ZIJ in plaats van WIJ EN ZIJ. TRUTH AND DARE brengt de jongeren dichter bij elkaar. Ze leren dat de ander zo is zoals zij zijn”.

Comments are closed.