Wij stellen graag aan u voor: Mirthe Weening

Mirthe, 272
Wordt het gelukkigst van: mensen helpen
Haar grootste voorbeeld is: haar opa, die ondanks veel tegenslagen in zijn leven altijd positief, liefdevol en vriendelijk bleef

Mirthe is geen onbekende bij Cuttin’ Class, zo hielp ze onder andere tijdens de opzet en uitvoering van het Cuttin’ Class project We Fresh en is ze een enthousiaste coach voor de workshop Truth & Dare. Ook is ze geen onbekend gezicht in Heerlen, haar gezicht hangt namelijk in en rondom de stad op billboards van de Gemeente Heerlen. Mirthe is een bezige bij, zo vliegt ze van haar baan bij het Leger des Heils naar haar eigen georganiseerde events om het leven van andere mensen of het wonen in de stad Heerlen aangenamer te maken. Wij vinden Mirthe een aanwinst binnen ons Truth & Dare team en ook voor Heerlen.

Ze is een gemotiveerde coach met een behoorlijk empathisch vermogen. Door eigen ervaringen in haar leven en daarbij de lessen die ze heeft geleerd weet ze maar al te goed hoe fijn het is om een duw in de juiste richting te krijgen. In 2013 is Mirthe afgestudeerd aan de studie Toegepaste Psychologie waar zij zich gespecialiseerd heeft in verschillende richtingen waaronder ‘Multiprofessionele dilemma-aanpak in Zorg, Welzijn en Onderwijs’ en ‘Didactiek’. Naast zich bezig houden met maatschappelijke onderwerpen schrijft ze ook voor een cultureel weblog en ontwerpt ze zelf kleding. De kleding het liefst zo sierlijk en over-the-top mogelijk. Mirthe vindt zichzelf een idealist en met haar uitspraak “Ik geloof dat ik de wereld beter kan maken door mijn eigen actieve inzet” zijn we het honderd procent eens.

Het geven van de Truth & Dare workshop vindt ze een fantastische manier om deze uitspraak om te zetten in de praktijk. Openheid is volgens Mirthe de eerste stap naar begrip en respect voor elkaar. “Het raakt de kinderen en het doet iets met hen, dat ze stilstaan bij dingen waar ze nooit eerder over nagedacht hebben. En het mooiste is dat je het respect voor elkaar en voor henzelf ziet groeien. Dat geeft voldoening”.

Voor Mirthe maken de Truth & Dare workshops het verschil op scholen en wij hopen dat Mirthe dit verschil wilt blijven maken!

Comments are closed.