Wij stellen graag aan u voor: Ricardo Hernandez

6Ricardo Hernandez 
Leest graag: biografische verhalen over zo divers mogelijke persoonlijkheden
Meest inspirerende persoon: is zijn vriendin Michelle Stulin, wat komt door haar gedrevenheid en hoe ze doelgericht te werk gaat (te zien op stulina.com)

Ricardo heeft de studie Recreatie en Entertainment gestudeerd overvloeiend in Marketing & Management. Hij heeft zich gespecialiseerd in Marketing & PR in de recreatieve sector. Ricardo is een bezige bij. Na drie jaar is zijn hobby zijn werk geworden. Op dit moment is hij dansdocent in het onderwijs en voor verschillende dansscholen in Limburg en ook België bezig. Met zijn hobby en dus zijn beroep is hij vooral bezig met talentonwikkeling bij kinderen en hen bewust maken van hun eigen kunnen. Dit doet Ricardo door zijn eigen ervaringen te delen middels de hiphop cultuur. Truth & Dare vond hij vanaf het begin al interessant om de onderwerpen die het onder de aandacht brengt. Ricardo: “Veel van deze onderwerpen heb ik zelf ook ondervonden tijdens mijn middelbare schooltijd en uit eigen ervaring wil ik de leerlingen van deze workshop dan ook bewust maken dat zij samen sterker zijn dan als individu. Uiteraard hoef je niet met iedereen Best Friends Forever te worden, maar veel medeleerlingen zou je in de toekomst nog eens kunnen tegenkomen en wie weet wat je dan voor elkaar kunt betekenen”.

Zijn passie met betrekking tot mensenwerk is om uit te gaan van ieders kwaliteiten. Iedereen is ergens goed in en Ricardo wil helpen te ontdekken om vanuit dit punt nog doelbewuster werk te gaan. Zijn eigen ervaringen zijn z’n sterkste punt, waardoor hij zich goed kan inleven in de jongeren. “Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar als je elkaar leert begrijpen is het makkelijker samen door een deur te gaan”. Ricardo werd heel enthousiast van het Truth & Dare programma omdat de onderwerpen goed aansluiten op zijn eigen lessen. Ook merkt hij dat hij zelf nog lang niet is uitgeleerd: “De jeugd waarmee we Truth & Dare behandelen houden mijzelf jong. De jeugd heeft de toekomst!”.

 

Comments are closed.