Wij stellen graag aan u voor: Sidney

1

Wie is die man die elke zondag het vlees snijdt? Nou? Dat is Sidney. Sidney is een harde werker, organiseerbeest, enthousiast en altijd vrolijk. Sidney loopt al een hele tijd rond bij Cuttin’ Class en hij doet zijn uiterste best om elk project van begin tot eind zo goed mogelijk te laten verlopen. In het 3e jaar van zijn studie Social Work kwam Sidney terecht bij Cuttin’ Class als stagiaire waarna hij in het 4e jaar eveneens zijn stage hier heeft gelopen. Sindsdien is Sidney nooit meer weg gegaan, alleen dan op zondag om het vlees te snijden.

Tijdens zijn studie is Sidney vooral bezig geweest met het leren organiseren van agogische culturele activiteiten. Maar misschien is hij vooral hiermee bezig geweest omdat hij dit het allerleukste vond. Hij is gespecialiseerd in cultuur, jeugd en jongeren en daar ligt dan ook binnen Cuttin’ Class zijn functie.

Sidney is benoemd tot coördinator educatie/ sociaal agogisch projectontwerper. Dat houdt in dat hij in samenwerking met onderwijsinstellingen, gemeenten en welzijn toffe, leerzame en cultuur- educatieve projecten ontwerpt, organiseert en uitvoert. Gericht voornamelijk op jeugd en jongeren. Hij vindt het tof om hen te helpen met het ontdekken van hun talent en om te zien dat kids, jeugd of jongeren een boost krijgen in hun zelfvertrouwen of een boost in hun persoonlijke drive om zichzelf te zijn.

Truth&Dare is ook zo’n cultuur- educatief project van Sidney. Hij heeft het ontworpen, ontwikkeld en voert het uit. Daarbij zoekt hij enthousiaste coaches die hij weer coacht naar alle uitvoeringen toe. Ook heeft Sidney grotere projecten ontwikkeld zoals Buurtquotes, Frame de stad en het project WE FRESH. Op dit moment is hij bezig met heel wat andere projecten waar helaas nog niet zoveel over verklapt mag worden. Sidney is naast al deze educatieve projecten ook fan van graffiti. Hij maakt zelf kunst. Ook sport hij nog, zegt hij, maar daar geloven we niets van. Oja! En wat Sidney ook leuk vindt is rappen, ook al heeft hij daar vrij weinig tijd voor. Maar voor de mensen die Sidney kennen weten dat zelfs als Sidney praat hij rapt.

Sidney vertelt daarbij ook dat hij vroeger (tot een paar jaar geleden dus) fanatiek met zijn vrienden ‘jongere’ is geweest. Hij vond dat leuk, gewoon een jongere zijn. Maar toch miste hij bepaalde dingen. Hij probeert dit nu te kunnen invullen voor jongeren die ook iets missen. Zoals bijvoorbeeld amateur kunstprojecten of toffe workshops tijdens schooltijd. Sidney vindt het leuk om kids aan het denken te zetten over wat ze voor elkaar kunnen betekenen en daarbij een goede sfeer achter te laten in de klas. Hij vindt het fijn een waardevolle aanvulling te kunnen zijn op het onderwijs en hoopt ook nog een lange tijd zo door te kunnen gaan. Ook hoopt hij op een grote palmboom in de tuin van zijn vriendin en hem. “Dat zou wel mooi zijn”.

Even kletsen met Sidney? Bel hem voor een kopje koffie, hij kan een hoop vertellen over het programma aanbod of als je wil het rappen. Zo kan hij checken wat je wilt bereiken met het programma en maatwerk leveren!

Had Sidney al gezegd dat hij van koffie houdt?

 

Comments are closed.